Hygienici varují, dva produkty ostravské pálenice jsou nebezpečné
Celníci při kontrolách alkoholu objevili dva zdravotně závadné produkty soukromé ostravské pěstitelské pálenice. Podle hygieniků mohou po vypití způsobit zdravotní obtíže. Jde o hruškový a jablečný destilát společnosti PP Fakr z Ostravy-Radvanic. Podle dostupných informací byl vypálený destilát nejspíš smíchán s denaturovaným lihem. ČTK o případu dnes informovala ředitelka Krajské hygienické stanice Ostrava Helena Šebáková. Vyjádření vedení pálenice se ČTK zatím nepodařilo získat.
Celníci se případem začali zabývat na základě anonymního udání. "Provedli jsme kontrolní odběr vzorků. Jejich rozbor podezření potvrdil," řekl ČTK mluvčí Celního úřadu Moravskoslezského kraje Roman Miarka. Doplnil, že celníci proto v pěstitelské pálenici zajistili okolo 3200 litrů destilátu z hrušek a jablek. "Nyní čekáme na výsledky rozborů. Existuje podezření, že do pálenky přidávali něco dalšího, aby toho bylo více," řekl.